Bereikbaarheid

Het Imperium outdoor festival is zeer goed bereikbaar lopend, met de fiets, of auto. Openbaar vervoer is ook mogelijk vanaf Utrecht centraal is er een directe bus verbinding.

We vragen de bezoekers uit de directe omgeving om lopend of met de fiets te komen. Als je op de fiets komt, plaats je fiets bij het vicking beeld in de buurt bij de haven volg de aanwijzingen op de borden en de verkeersregelaars goed op voor de veiligheid

Openbaar vervoer

Wijk bij Duurstede heeft directe aansluitingen met de bus vanaf bijvoorbeeld Utrecht centraal. Kijk op www.9292.nl voor de actuele tijden en mogelijkheden.

Met de auto en parkeren

Parkeren direct bij het festival terrein is voor bezoekers niet mogelijk! Parkeren doe je op het walplantsoen in Wijk bij duurstede. Vanaf daar kun je lopend naar het festival terrein komen.  Je kunt hier alleen parkeren met een parkeerticket! Heb je vooraf geen parkeerticket gekocht en er mocht nog plaats zijn kun je voor 10 euro contant de auto nog parkeren, parkeerplaatsen zijn beperkt dus neem dat risico niet. Koop je parkeerticket voor 9 euro (ex fee) hier https://eventix.shop/rr685cqk.Volg de aanwijzingen van de parkeerbegeleiders voor de veiligheid goed op. Zijn er geen parkeertickets meer te koop in de shop kom het dan proberen op het walplantsoen, kun je hier niet meer parkeren zul je naar een andere parkeerplaats geleid worden die verder weg ligt.

https://www.google.com/maps/search/parkeren+walplantsoen/@51.974911,5.3389269,14z/data=!3m1!4b1

Kom je toch met de auto en heb je geen parkeerticket en is er geen plaats meer op het walplantsoen zul je uit moeten wijken naar andere parkeerplaatsen verder weg van het festival. Dit kan op de marienhoeve sportpark of elders is Wijk bij Duurstede. let op er zijn veel plaatsen waar je alleen met vergunning of blauwe schijf mag parkeren.

Parkeren in de wijk is op last van de politie en gemeente niet mogelijk. In de directe omgeving van het festivalterrein geldt een blauwe zone met maximale parkeerduur van 2 uur. Let op: er kunnen deze dag boetes uitgedeeld dus wees gewaarschuwd en volg de verkeersborden en aanwijzing van de verkeersregelaars goed op!